Muziek bg 1200x150

Eind maart kregen de kinderen van groep 7 van de Brede school Symfonie (de Beatrixschool en de Zuidwesthoek) bezoek van kunstenaars in de klas. De leerlingen kregen een bijzondere opdracht: laat in een tekening zien wat jij belangrijk vind in jouw leefwereld! Alle kinderen gingen er hard mee aan de slag. Het leverde mooie werkstukken op.
Bezig zijn met sport scoorde hoog, maar ook werden er vrolijke fantasiehuizen getekend en lieten veel kinderen zien hoe belangrijk ze het vinden om de wijk tot een fijne plek te maken om samen te spelen en te leven.

Mural art

Al die tekeningen samen vormen de basis van een groter geheel. In de eerste week van juli, als de grote Zomertentoonstelling van de Culturele Raad Goes wordt geopend, zal ook het werk van de schoolkinderen op een prominente manier in de wijk getoond. Het BIK-collectief, een kunstenaarsgroep uit Brabant, maakt prachtige collages van kindertekeningen en herschept die tot levensgrote kunstwerken op de muren van gebouwen. En dat is precies wat er straks ook in Goes-Zuid en Overturia te zien zal zijn. Het thema van de Zomertentoonstelling is: “mural art” – kunstwerken op de muur.

Voordat het zover is, moet er nog een heleboel gebeuren. Maar gelukkig werken voor en achter de schermen allerlei mensen en organisaties van harte mee! Natuurlijk om te beginnen de scholen en de kinderopvang. Maar ook het centrum voor kunsteducatie, en SMWO leveren een belangrijke bijdrage. Misschien wel het allerbelangrijkste is de steun uit de wijk zelf. Stichting Buurtwerk Goes-Zuid en Wijkvereniging Ouverturia hebben enthousiast gereageerd en zetten zich om dit project in hun wijken te realiseren.

Verspreid door Goes-Zuid en Overturia

Als u dit berichtje leest, zijn de voorbereidingen al in volle gang. In april worden de collages samengesteld, en in mei zullen die in het Trainingscentrum van de gemeente Goes (Nijverheidscentrum) worden uitgezaagd op grote houten panelen. Bij Edudelta in het Stationspark is ruimte aangeboden waar in juni de kinderen de panelen kleurig kunnen beschilderen. De RWS heeft de zijgevel van een flatgebouw beschikbaar gesteld als locatie voor één van de kunstwerken. Verspreid door Goes-Zuid en Overturia komen er nog twee plaatsen bij.

We vinden het heel belangrijk om zoveel mogelijk bewoners van Goes-Zuid al een voorproefje te geven van dit bijzondere project. Op dit moment werken we samen met het Werkleerbedrijf van Emergis en Zorggroep Ter Weel aan een mooie tentoonstelling die hopelijk kan worden gerealiseerd in het Grand Café van Ter Weel aan de Kloetingseweg. Als dat zover is, dan hoort u dat natuurlijk en bent u van harte welkom!

Vrijwilligers gevraagd!!
Ook u kunt zelf een handje helpen bij het realiseren van dit kunstproject. Op verschillende momenten kunnen de kinderen de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Vooral bij het opschuren en voorbehandelen van de uitgezaagde figuren (begin juni), begeleiding van de kinderen bij het schilderen, en vooral bij het aflakken van de panelen (tussen 15 en 24 juni) is de hulp van enige vrijwilligers meer dan welkom!
Neemt u daarvoor contact op met Miranda Loeve van de gemeente Goes. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

 

 


Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT