Muziek bg 1200x150

DSC00522De afgelopen maanden zijn op sommige plaatsen in Overzuid en Ouverture paaltjes verwijderd van verschillende fietspaden. Dat betekent dat u op die plaatsen geen manoevre hoeft te maken om zo'n paaltje te ontwijken. Want het grootste probleem van de fietspaaltjes is dat mensen er tegen aan fietsen. Met alle nare gevolgen die daar bij horen.

Niet alleen voor de 'gewone fietser' is dat fijn. Ook gebruikers van driewielfietsen of scootmobielen krijgen meer ruimte. Zij hoeven niet meer scheef hangend door de goot naast het fietspad rijden om zo'n paaltje te ontwijken.

Stukje afsnijden

De paaltjes stonden er om te voorkomen dat automobilisten het fietspad gebruiken om een stukje af te snijden. Er is natuurlijk een kans dat dit door het verdwijnen van een paaltje (weer) gaat gebeuren. Als het toch nodig mocht zijn, dan zijn er ook andere mogelijkheden om te voorkomen dat auto's het fietspad gaan gebruiken.

Voor de fietspaaltjes die wel moeten blijven gaat de gemeente Goes zorgen dat ze goed zichtbaar zijn of worden.

Wat vindt u?

Laat u het wijkvereniging Overturia weten:

  • als er een onveilige situatie is ontstaan, nadat een fietspaaltje is verwijderd;
  • als u vindt dat een paaltje dat er nu nog staat, ook overbodig is;
  • een fietspaaltje onvoldoene opvalt.

U kunt uw reactie sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees ook de blog van de wethouder over de fietspaaltjes op goes.nl

DSC00519

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT