Muziek bg 1200x150

Op dit moment (augustus 2014) worden er twee initiatieven ontwikkeld die met voedsel te maken hebben, namelijk de Stadstuin Goes en Smakelijk Uit in Goes-Zuid. Beide activiteiten hebben locaties in Goes-Zuid, maar zijn ook interessant voor bewoners van Overzuid, Ouverture en Aria.

FBprofielStadstuin Goes

Op het terrein van Edudelta ligt een lap grond die wordt ontwikkeld tot een collectieve moestuin. SMWO en Edudelta hebben het initiatief genomen voor dit project. Een kleine groep mensen, waaronder twee bewoners van Overzuid begonnen met de voorbereiding om de grond geschikt te maken voor een groentetuin. Daarin moet vanaf volgend voorjaar volop gezaaid en geplant worden, wat hopelijk een mooie oogst op zal leveren.

 Vrijwilligers gezocht voor de werkgroep

Er worden nog vrijwilligers gezocht die lid willen worden van de werkgroep. Van deze vrijwilligers wordt gevraagd om mee te denken hoe de moestuin er zou kunnen zien. Hoe wordt er geteeld, een teeltplan maken en hoe wordt de opbrengst verdeeld of gedeeld.

Meer informatie over Stadstuin Goes vindt u op dit moment op de Facebook-pagina. Aan een website wordt nog gewerkt.

De vacature voor werkgroeplid vindt u op de website van Vrijwilligerspunt Goes.

 

Smakelijk uit in Goes-Zuid

Ter Weel, Gors en een aantal vrijwilligers werken samen om Smakelijk Uit in Goes-Zuid op te zetten. De bedoeling van deze activiteit is dat elke eerst woensdag van de maand buurtbewoners samen een warme maaltijd eten (en eventueel ook samen koken). Dit gebeurt dan afwisselend in De Cirkel of in Sint Maarten in de Groe, beide aan de Beukenstraat.

Ook voor deze activiteit worden er nog vrijwilligers gezocht die mee willen helpen op deze avonden. Reacties kunt u sturen aan Ruben Goethals van het Gors, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT