Muziek bg 1200x150

logo-kleinTot nu toe moesten bewoners van Overzuid, Ouverture en Aria zich aanmelden als lid van de wijkvereniging en een contributie van € 5,- per jaar betalen.
In de vergadering van 19 mei 2014 heeft het bestuur besloten dat aanmelden en contributie betalen voor het lidmaatschap niet meer nodig is. Iedereen die in Overturia woont is automatisch lid van de wijkvereniging.


Van de gemeente Goes ontvangt elke wijk- en dorpsvereniging jaarlijks een budget voor de overheadkosten. Dit is voor Overturia voldoende om de vereniging te besturen en te communiceren met de bewoners. Ook kunnen we beschikken over een wijkbudget om iets extra's in de wijk te organiseren. In feite hebben de bewoners via belastingen al mee betaald aan deze gemeentelijke bijdrages. Ook maakte de wijkvereniging in de rol van belangenbehartiger nooit een onderscheid deze leden of niet-leden.

Vandaar het besluit om geen leden meer in te schrijven voor de vereniging. Een bijkomend voordeel is dat er ook geen ledenadministratie hoeft te worden bijgehouden en moet worden nagegaan of iedereen zijn contributie wel heeft betaald. Tijd en energie die de bestuursleden aan andere zaken kunnen besteden.

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT