Muziek bg 1200x150

Uit de laatste wijkschouw kwam voor de wijk Overzuid / Ouverture een opvallend resultaat, namelijk een onvoldoende voor de onderdelen bestrating en groen.

Tijdens eerdere schouwen scoorde de wijk nooit een onvoldoende. Vaak waren er maar enkele kleine punten die aandacht nodig hadden. De mindere score wordt nog onderzocht door de gemeente Goes.

Twee keer in het jaar organiseert de gemeente een wijkschouw. Tijdens een schouw loopt een gevarieerde groep mensen via vaste punten door de wijk.

Zij controleren de kwaliteit ervan door te kijken of het straatbeeld schoon, heel en veilig is. Ze kijken daarbij naar de bestrating, het groen, de afvalbakken, verlichting, zwerfvuil en het straatmeubilair. Ieder punt krijgt een etiket: 'gewoon goed' (standaard), 'gewoon slecht' (ingrijpmoment) of 'plus' (extra). Kleine dringende zaken worden meteen aangepakt.

De wijkschouw is ieder jaar een keer in de winter en een keer in de zomer. De winterschouw wordt gelopen door de wijkopzichter van de gemeente en enkele medewerkers. Bij de zomerschouw worden vertegenwoordigers van o.a. de wijkvereniging uitgenodigd. 

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT