Muziek bg 1200x150

Vanaf maandag 5 augustus zijn er werkzaamheden om de prestatie van het duurzame energiesysteem van de Goese wijk Ouverture te verbeteren. Dit werk kan een lichte verkeersoverlast tot gevolg hebben.

De afgelopen jaren was er in de winter een tekort aan bodemwarmte, waardoor er noodmaatregelen getroffen moesten worden. Eteck Energiebedrijven uit Waddinxveen, welke de werkzaamheden verricht, verwacht dit probleem nu definitief op te lossen door drie nieuwe bronnen te boren, ongeveer tot tachtig meter diepte. Deze nieuwe bronnen komen langs de Elvis Presleylaan (bij de brug over de Groote Waterleiding), het Jim Morrisonpad (bij appartementengebouw Presleypark) en nabij het pomphuis achter de skeelerbaan.

Daarnaast wordt de bestaande waterinnameput bij brede school Symfonie aangepast, inclusief het bijbehorende kabel- en leidingwerk. Tot slot wordt er een nieuwe uitstroomvoorziening voor het water gerealiseerd nabij de brug van het Vivaldipad over de Groote Waterleiding. De uitstroomvoorziening wordt verbonden met het pomphuis aan het Jim Morrisonpad door een ondergrondse leiding van circa zeshonderd meter, die met een gestuurde boring wordt aangelegd.

Het Jim Morrisonpad en Vivaldipad zullen gedurende de werkzaamheden zoveel mogelijk toegankelijk blijven. Overige wandel- en fietspaden in de omgeving kunnen tijdelijk worden afgesloten. Een deel van het grasveld ten oosten van de kinderboerderij wordt tijdelijk gebruikt als werkterrein. Hiertoe wordt met rijplaten een tijdelijke verbinding met de Populierenstraat aangelegd. Er komt ook een tijdelijke verbinding met rijplaten tussen het Zuidplein en het pomphuis bij de skeelerbaan. Eteck verwacht medio september met het werk klaar te zijn.

(Bron goes.nl)

 

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT