Muziek bg 1200x150

poster Poelparty 448pxWijkveriging Overturia is mede-organisator van Poelparty, een tweedaags muziekfestival in uw eigen buurt. Poelparty wordt gehouden op vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2016. De locatie is de skeelerbaan aan het Jim Morissonpad tussen Goes-Zuid en Ouverture.

Het volledige programma van Poelparty is te vinden op www.poelparty.nl. Ook is er een Poelparty-facebookpagina.

waterornamentLeerlingen van 'de Sprienke' organiseren donderdag 12 mei 2016 een tuinfair van 10.00 - 14.00 uur bij hun school. Ze verkopen dan tuinplanten en handgemaakte snuisterijen.

Een greep uit het assortiment:

 • roze cleome (kattensnor)
 • ricinus (wonderboom)
 • lavatera silver cup (bekermalva)
 • cobaea scandens (witte klokwinde)
 • nestkastjes
 • betonnen vogeldrinkschalen
 • mozaïek spiegels en -waterornamenten

In het 'tuincafé' kunt u terecht voor iets lekkers, zoals appeltaart, brownies, soep of een broodje gezond.

Feestelijke opening

Tijdens de fair kunt u ook de nieuw aangelegde schooltuin en -plein bekijken. Om 13.30 uur verricht burgemeester Verhulst de feestelijke opening.

U vindt mytylschool 'de Sprienke' op het Vivaldipad 1 in Overzuid.

 

vogelhuisjedrinkschalen

DSC00875Wijkvereniging Overturia en Stichting Landschapsbeheer Zeeland gaan een wijkboomgaard aanleggen. Uitgangspunt daarvoor is de bestaande boomgaard in de groenstrook tussen de Elvis Presleylaan en het spoor van de stoomtrein. Op dit moment bestaat de boomgaard hoofdzakelijk uit laagstam appelbomen, waarvan een groot aantal in een slechte staat verkeren.

 

Planters gevraagd

Zaterdag 12 maart 2016 worden er een groot aantal nieuwe bomen gepland in de boomgaard, zogenaamd halfstambomen. Er is gekozen voor verschillende appel-, peren- en pruimenrassen, aangevuld met een walnotenboom. Het planten van de fruitbomen is aangemeld als vrijwilligersklus voor de actie NLdoet. Voor deze klus kunnen we nog wel wat hulp gebruiken van wijkbewoners. Wie mee wilt helpen kan zich daarvoor aanmelden via de website NLdoet. Het planten van de bomen gebeurt 's morgens. We starten om 9.30 uur en verwachten dat om 12.30 uur alle bomen in de grond staan. Wethouder Loes Meeuwisse heeft toegezegd ook mee te komen helpen.

Aanmelden

Wilt u mee komen helpen dat kunt u zich aanmelden via de website van NLdoet: http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=16713 of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook kinderen zijn welkom om mee te komen helpen.

 

 

 

 

 

scalda-bessestraatHet Wijkleerbedrijf Wel-Zo-actief is een project van Scalda. In het wijkleerbedrijf lopen jonge mensen stage voor een vak in de zorg en/of welzijn. Deze vakmensen voor de toekomst werken in de wijken Goes-Zuid en Overturia namens het wijkleerbedrijf Wel-Zo-actief.

Zij staan vol enthousiasme klaar om u van dienst te zijn. De stagiaires worden door professionele en gediplomeerde werknemers van Scalda en het wijkleerbedrijf opgeleid.

Zij kunnen u helpen of ondersteunen als u in de wijk Goes–Zuid  of Overturia woont en een een helpende hand kunt gebruiken.

Wat kunnen zij voor u doen?

U  heeft hulp nodig bij een huishoudelijk klusje. Of u wilt er eens op uit voor een wandeling en heeft daar begeleiding bij nodig of iemand die met een rolstoel kan lopen.

Voor hulp, ondersteuning en/of begeleiding kunt u bij het Wijkleerbedrijf Wel-Zo-actief terecht.

 •         Huishoudelijke hulp
 •         Begeleiding bij bezoek aan fysiotherapeut en andere activiteiten
 •         Hulp bij boodschappen doen of een wandelingetje maken
 •         Het bereiden van een maaltijd
 •         Het ondernemen van een activiteit binnenshuis
 •         Het doen van spelletjes met kinderen thuis

Lees meer... →

POSTER-Poelpop 1000pxZaterdag 12 september 2015 organiseert wijkvereniging Overturia voor de eerste keer Poelpop, een mini-muziekfestival. Poelpop is de opvolger van het Overturia-wijkfeest. In de laatste twee edities van het wijkfeest toch lag de nadruk al op optredens van muzikanten en bands. Een opzet waar we mee doorgaan onder een andere naam.

Poelpop 2015 wordt gehouden op de skeelerbaan aan het Jim Morissonpad. Vier groepen/artiesten hebben toegezegd te komen optreden, te weten Patricia Foort, Soul Sessions, Schipper & Bemanning en dweilband The Pink Panters.

Patricia Foort woont in Goes en is onder ander bekend van haar vertolking van ‘The Rose’ van Bette Middler bij de start van Delta Ride for the Roses.

Soul Sessions stond vorig jaar ook al op het podium in de tent van het wijkfeest en waren een groot succes. Poelpop 2015 is dus een mooie kans voor iedereen die er toen niet bij was om hun optreden een keer mee te maken. En wie ze wel heeft gezien, de mogelijkheid om nog eens van ze te genieten.

Lees meer... →

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT