Muziek bg 1200x150

 

De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Goes en energieleverancier Eteck loopt eind 2017 af. Eteck heeft in 2012 het warmtesysteem met bronnen van Essent overgenomen. Direct na overname is men begonnen met het optimaliseren van het systeem. Daarmee waren enorme investeringen gemoeid.

Dit was aanleiding voor Eteck om eind 2013 een verzoek in te dienen bij de gemeente Goes voor vroegtijdige contractverlenging. Hierover zijn we door de gemeente Goes geïnformeerd. Het standpunt van de wijkvereniging was geen overhaaste beslissingen te nemen en alle alternatieven op een rijtje te zetten. Daarnaast waren we benieuwd of Eteck het inmiddels opgebouwde serviceniveau zou kunnen handhaven.

Lees meer... →

Op 19 november 2014 organiseerde de gemeente Goes voor de bewoners van Ouverture een inloopbijeenkomst in het Stadskantoor. Onderwerp van deze bijeenkomst was het warmtesysteem van Ouverture.

Bewoners konden bij verschillende ambtenaren terecht met hun vragen, opmerkingen of zorgen over het warmtesysteem van hun woning. Van deze vragen en de antwoorden is een verslag gemaakt door de gemeente. Interessant voor elke bewoner van Ouverture, of hij/zij nu wel of niet deze bijeenkomst heeft bezocht.

Vragen opmerkingen bewoners 19nov14.pdf

Eteck 600Het lijkt nog wat ver weg: het jaar 2018, maar toch wordt er binnen de wijkvereniging en de gemeente al heel wat nagedacht en gesproken over dat jaar en de jaren daarna.
Op 31 december 2017 loopt namelijk de exploitatieovereenkomst tussen de gemeente Goes en Eteck af. Ook daarna moet Ouverture van warmte en koude worden voorzien. Er moet nog heel wat werk moet worden verricht voor dat het uiteindelijke besluit hoe verder kan worden genomen.   

Lees meer: geen overhaast besluit →

Goesweb is een initiatief van SMWO en wordt mede mogelijk gemaakt door Bepos, TS Intermedia & M4J-IT